MIDDENBEEMSTER - De Regionale Duurzaamheidsbeurs 2019 komt er weer aan! Op zaterdag 6 april vindt deze plaats in sporthal De Kloek, aan de Insulindeweg 11 in Middenbeemster. Dit jaar ondersteund door de gemeentebesturen Edam-Volendam, Beemster, Purmerend, Landsmeer en Waterland. Het thema is actueler dan ooit!

De beurs staat bol van praktische oplossingen om fossiele energie te besparen en van informatie over de nieuwste innovaties en wetenschappelijke achtergronden. Regionale bedrijven en organisaties tonen hun producten en diensten. Overheden vertellen over subsidiemogelijkheden. Natuurorganisaties geven voorlichting en prikkelen om in actie te komen. Scholen tonen educatieve projecten. Een beurs, kortom, waar consument en aanbieders elkaar in een inspirerende omgeving ontmoeten.Dit jaar staat de discussie over aardgasloos wonen en werken centraal. In vele presentaties worden achtergronden en concrete mogelijkheden belicht.

De thema’s van de beurs zijn: Energie, Recyclen, Natuur en Voeding en Vervoer. Het accent van dit jaar ligt op het streven van de overheid naar een aardgasloze toekomst. Op welke manier kunnen we daar komen en hoe kunnen overheid en ondernemers hierin ondersteunen? Waarbij ook gedacht wordt aan de mogelijkheden voor mensen met een kleine beurs.

Maar ook zijn er inspirerende presentaties van Marjolein Jonker, frontvrouw van Tiny Houses, de bekende klimaatdeskundige Reinier van den Berg en bugfoodlover Bas Godschalk.Meer informatie vindt u op www.regionaleduurzaamheidsbeurs.nl