MONNICKENDAM - Burgemeester Marian van der Weele heeft van haar ‘collega’ kinderburgemeester Bibi Meister woensdag 23 juni afscheid genomen.


Dit gebeurde op haar school De Blauwe Ster in aanwezigheid van de groepen zeven en acht. Bibi is anderhalf jaar geleden, op 9 maart 2020 geïnstalleerd als eerste Waterlandse kinderburgemeester. Dit deed de toenmalige burgemeester Sicko Heldoorn door het omhangen van de kinderburgemeestersketen bij Bibi. Bij haar afscheid gaf Bibi haar keten weer terug aan de burgemeester.

De kinderburgemeester is anderhalf jaar in functie geweest heeft actief meegedaan met de Dag van de Leerkracht, De Waterlandse Cleanupweek, de jurering van de zomerfotovakantiewedstrijd, het openen van het insectenhotel en nog veel meer.

Kinderburgemeester Bibi: “Ik heb in het afgelopen jaar veel geleerd, bijvoorbeeld hoe je moet presenteren of hoe je interviews moet doen. Ik weet nu ook meer van de gemeente Waterland en hoe het werkt bij een gemeente. Misschien wil ik later ook echt burgemeester worden; maar kinderburgemeester zijn vond ik in elk geval erg leuk. Het meest interessante vond ik de 4 mei herdenking en de kranslegging samen met Marian van der Weele. Het leukste om te doen was de Clean-up week. Graag had ik mee willen werken aan de Kinderklimaattop. Wegens corona is dat dit jaar niet gelukt, maar ik hoop dat mijn opvolger hier iets mee gaat doen.”

Burgemeester Marian van der Weele: “Gelukkig hebben Bibi en ik nog samen kunnen werken en ik ben onder de indruk van hoe goed ze het heeft gedaan. Kinderen hebben een andere kijk en mening op zaken. Het is hierin belangrijk om van elkaar te blijven leren. We hebben nu even geen nieuwe kinderburgemeester, door corona zijn de verkiezingen voorlopig uitgesteld. We vinden het wel belangrijk dat kinderen/jongeren een sterkere band krijgen met de gemeente en dat wij ook meer betrokken zijn bij de jeugd. Een kinderburgemeester kan daar natuurlijk een goede rol in spelen.”

Onder applaus van haar klasgenoten werd Bibi afgelopen woensdag uitgezwaaid.