MONNICKENDAM - Bij Sociaal Cultureel Centrum de Bolder kunt u de hele week terecht voor een escape ervaring. Bij dit escape spel is het de bedoeling dat er meerdere puzzels worden opgelost, om zo het uiteindelijke ‘vakantie-ticket’ te bemachtigen. Dat dit nog niet zo makkelijk gaat, blijkt tijdens het spelen


U kunt bij het spel namelijk ervaren hoe het is om vast te lopen en moeite te hebben bij het begrijpen van de woorden en letters. Dit is iets waar 2,5 miljoen mensen in Nederland mee te maken hebben en heet laaggeletterdheid. Om hier meer aandacht aan te besteden is de ‘Wereldalfabetiseringsdag’ ontstaan dat jaarlijks plaatsvindt op 8 september.

Onze burgemeester heeft op deze dag de Escape Box uitgevoerd. “Het was op momenten heel frustrerend om iets niet te kunnen lezen of begrijpen. Je denkt er niet bij na hoe veel makkelijker het leven is om te kunnen lezen en schrijven. Om alle mensen volwaardig mee te laten functioneren in onze maatschappij is extra hulp broodnodig. Mooi dat we als regio Zaanstreek-Waterland samenwerken met onder andere de bibliotheken om het taalniveau van volwassenen te verbeteren.”, aldus Marian van der Weele.

De Escape Box is nog tot en met vrijdag te spelen bij De Bolder, ‘t Spil 1.