WATERLAND - 5 oktober 2022, heeft burgemeester Marian van der Weele samen met bakkerij Kees Gutter en leerlingen uit groep 6/7 van Basisschool de Binnendijk ontbeten in het gemeentehuis in Monnickendam. Om het belang van een goed en gezond ontbijt te benadrukken, schuiven zo’n 200 burgemeesters in heel Nederland samen met bakkers en basisscholen uit hun lokale regio aan tafel.

200 gemeenten nemen deel aan burgemeestersontbijt

Het was een leerzame en vooral gezellige ochtend, waarbij de burgemeester en de bakker samen met de kinderen gepraat hebben over het belang van ontbijten. Wordt het ontbijt genuttigd, wat eten de kinderen het liefste en waarom is deze maaltijd zo belangrijk?

Burgemeester Marian van der Weele: “Het was een hele gezellige ochtend met de kinderen van de Binnendijk. Iedere ochtend de dag beginnen met een goed en gezond ontbijt is heel belangrijk, zeker voor kinderen die nog volop in de groei zijn en hun energie nodig hebben voor de activiteiten op school.”

Het Burgemeestersontbijt in nieuw jasje

Het burgemeestersontbijt vindt een week lang plaats met uitsluitend ambachtelijke bakkers. Zo kunnen de bakkers in hun buurt hun ambacht laten zien en is het meer dan ooit nodig om het belang van een gezond ontbijt onderstrepen. Voor het eerst wordt het Burgemeestersontbijt los van het Nationaal Schoolontbijt georganiseerd om zo een extra moment te creëren om het belang van een gezond ontbijt onder de aandacht te brengen.

Goed de dag beginnen

De kinderen van basisschool De Binnendijk hebben ontbeten met een ontbijtpakket dat voldoet aan de actuele richtlijnen van het Voedingscentrum. In het pakket zaten volkorenbrood, volkorenbolletjes en volkoren krentenbollen van bakkerij Kees Gutter en gezond beleg. Verder konden de burgemeester en de kinderen kiezen uit halfvolle zuivel, thee, groente en fruit. Gezond én lekker.