WATERLAND - Burgemeester Heldoorn is al op 2 maart benoemd als waarnemend burgemeester van Waterland, maar door de coronacrisis kon hij nog niet kennismaken met bewonersorganisaties in de gemeente.


Deze week is hij begonnen met het bezoeken van dorpsverenigingen, dorpsraden, eiland- en polderraad.

Burgemeester Heldoorn: “Natuurlijk had ik op eigen houtje al de kernen van Waterland bezocht, maar nu word ik rondgeleid en hoor ik wat er speelt”.

Ilpendam
Dinsdagmiddag 7 juli werd Sicko Heldoorn ontvangen en rondgeleid door een vertegenwoordiging van de dorpsraad Ilpendam. De burgemeester kreeg een goed beeld van het dorp en wat de dorpsraad, die zich geweldig inzet voor de gemeenschap, bezighield.

Broek in Waterland
Dinsdagavond 7 juli werd Sicko Heldoorn rondgeleid door Broek in Waterland door Goof Buis en Johanna Huizer van de dorpsraad Broek in Waterland. In de spoelende regen kreeg de burgemeester, onder de paraplu, een goed beeld van het mooie Broek in Waterland en de plannen voor de onderdoorgang. Ook werd nog een bezoekje aan het dorpshuis het Broekerhuis gebracht.

Marken
Woensdagmiddag 8 juli kwam Sicko Heldoorn in dorpshuis Het Trefpunt kennismaken met de eilandraad. Een leuke ontmoeting waarbij de burgemeester uitgebreid werd geïnformeerd over alle ideeën en initiatieven, waar Marken van bruist. Maar ook over de zorgen die er zijn over de toekomst van het eiland. Met zijn interesse in de geschiedenis van de Zuiderzeevisserij was Heldoorn op Marken aan het goede adres.

Binnenkort gaat de burgemeester nog op bezoek bij de dorpsvereniging Watergang, dorpsraad Zuiderwoude, de dorpsraad Uitdam en polderraad Katwoude.