MONNICKENDAM - Vandaag bezocht burgemeester Heldoorn de betrokkenen van het ongeluk op 23 september op het Galgeriet waarbij een auto te water raakte. De betrokkenen aarzelden geen moment en hebben er samen alles aan gedaan om de automobiliste uit het voertuig te halen en op de kant te krijgen.


Lila Schmeinck was de eerste die direct te water sprong en zo volgden ook Daan Winkel en Pieter Schouten, die beiden werkzaam waren in de jachthaven. Ze wisten de automobiliste met behulp van Arnold Schmeinck, van de tjalk ‘Zuiderzee’ gelegen aan ’t Prooyen, aan de kant te krijgen, waar Jan Dijkman vervolgens begon met reanimeren. Helaas heeft hun dappere optreden niet mogen baten, en is de 92 jarige automobiliste overleden.

Om Lila, Daan, Pieter, Arnold en Jan te bedanken is er een kleine bijeenkomst georganiseerd bij de werkgever van Daan en Pieter, Jachthaven Waterland in Monnickendam. Het was een grote verrassing dat de burgemeester vanmorgen langs kwam in de zogenaamde koffiepauze.

Burgemeester Heldoorn: “Ik wil mijn waardering uitspreken en hen bedanken voor hun heldhaftige inzet en snelle handelen”.

Foto van links naar rechts: Arnold Schmeinck, Lila Schmeinck, Daan Winkel, Pieter Schouten, Jan Dijkman en Sicko Heldoorn.