MONNICKENDAM - Afgelopen woensdag heeft burgemeester Marian van der Weele een getuige van pinpasfraude tijdens een persoonlijk bezoek bedankt voor zijn oplettendheid en snelle handelen.


Vorige week werd een 82-jarige inwoner van Monnickendam door misleiding gevraagd zijn pinpas af te geven. Met deze pinpas werd er geld opgenomen bij de pinautomaat op ‘t Spil. De verdachten, gekleed in warme kleding op een zomerse dag met een bedekt gezicht, vielen op bij de getuige, waardoor hij de politie alarmeerde.

Woensdagmiddag kreeg de getuige een persoonlijk bedankje van de burgemeester. Van der Weele: “Het melden van vreemde of verdachte situaties kan een groot verschil maken, zo zie je ook hier maar weer. Door het snelle handelen van deze getuige en samen te werken kunnen we dit soort misdaad tegengaan”. De politie heeft de gestolen 5000 euro kunnen traceren en terug kunnen geven aan het slachtoffer.

Oplichters worden steeds slimmer. Ze verzinnen steeds weer nieuwe manieren om mensen op te lichten. Helaas zijn ouderen vaak het doelwit van deze oplichters. Hieronder kunt u gratis de brochure ‘senioren & veiligheid’ downloaden met tips om deze vormen van criminaliteit te voorkomen.