BROEK IN WATERLAND - De gemeente heeft samen met de politie, brandweer en hulpverleners van de GGD op donderdagavond een bijeenkomst georganiseerd voor de direct omwonenden van het geweldsincident van afgelopen woensdag in Broek in Waterland. De bijeenkomst werd geopend door burgemeester Marian van der Weele, die haar medeleven uitsprak naar de omwonenden die nog steeds erg geschokt waren over de gebeurtenissen.


De bewoners gaven aan het allemaal heel angstig was geweest, sommigen moesten binnen blijven en de deur op slot houden, sommigen verschuilden zich zelfs in een kast. Het hele dorp werd overspoeld met politie, waarbij veel schoten werden gelost. Ook zijn sommigen getuigen geweest van de achtervolgingen en arrestaties.

Na het plenaire gedeelte van de avond was er gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan en met de medewerkers van de politie, brandweer, gemeente en met hulpverleners.

De bewoners zaten nog met veel vragen over wat er gisteren allemaal gebeurd is, ze gaven aan dat het fijn vonden om het even met elkaar, maar ook met politie en hulpverleners te hebben over de ingrijpende gebeurtenis.

Burgemeester Marian van der Weele: “ De mate van geweld was ongekend en voor de inwoners van Broek in Waterland schokkend. De bijeenkomst gaf bewoners de gelegenheid om hun hart te luchten en om vragen waar ze nog mee zaten te stellen. Het is altijd goed om veel te praten over zulke nare ervaringen, dat komt het verwerkingsproces ten goede. Ik ben blij met de professionele hulp van politie en hulpverleners voor de bewoners.”

De gebeurtenis heeft veel impact in het gehele dorp. Daarom wil de gemeente volgende week ook voor de andere inwoners van Broek in Waterland een mogelijkheid creëeren om er samen over te praten.