MONNICKENDAM - Alle 62 duurzame appartementen in project M’DAM (Kohnstammlocatie) zijn verkocht. In totaal zijn 21 sociale koop- en 21 vrije sector koopappartementen aan particulieren verkocht en 20 sociale huurappartementen aan Wooncompagnie.


Dit najaar start in de fabriek de productie van het grotendeels uit CLT-hout opgetrokken appartementengebouw. In losse componenten worden de houten woningen op de locatie van de voormalige Prof. Dr. Ph. Kohnstammschool aan de Pierebaan in Monnickendam in sneltreinvaart tot een compleet gebouw geassembleerd. M’DAM wordt door het gebruik van hout en het eigentijdse installatieconcept een van de meest duurzame en circulaire houten woongebouwen van Nederland.

In 2018 is met de gemeente Waterland overeengekomen om 2/3 van het woningaanbod in M’DAM in het sociale segment (huur en koop) aan te bieden. Dat is gelukt door in totaal 41 van de 62 woningen te realiseren met een sociaal karakter. Zowel voor starters en senioren, als ook voor doorstromers uit de eigen gemeente, zijn hierdoor passende woningen beschikbaar gekomen. Ruim 300 belangstellenden, waarvan 70% afkomstig uit de kern Monnickendam, hebben zich in juni 2020 ingeschreven voor de koopappartementen. 41 van de 42 appartementen zijn verkocht aan bewoners van Monnickendam.

Snelle bouwtijd
Door de prefabricage wordt bouwoverlast op de locatie zo veel als mogelijk beperkt. Elk appartement wordt inclusief volledige badkamer en toilet in de fabriek geproduceerd en als één geheel naar de locatie vervoerd. Medio 2021 wordt M’DAM opgeleverd.