NEDERLAND - Komende donderdag 20 juni gaat de zomer officieel van start. Ondanks dat de temperaturen aan het eind van de komende week zullen stijgen is hier nog weinig van te merken. Het blijft namelijk de hele week wisselvallig met geregeld nattigheid.


De buien van zaterdag trekken ook op zondag door en echt lekker om ergens buiten de eerste wedstrijd van Oranje op het EK te kijken is het dan ook niet. Vanuit het zuidwesten trekken de buien over het land. Vooral in het westen is hierbij kans op onweers. Tussen de buien door zien we af en toe de zon. De zuidwestenwind is matig of vrij krachtig en het wordt tijdens droge momenten in de middag circa 18 graden. Aan het einde van de middag wordt het in het westen droger en breekt de zon vaker door.

In de nacht naar maandag gaat het vanuit het zuiden opnieuw regenen. In het zuiden, midden en oosten van het land verloop de eerste dag van de werkweek vrij bewolkt en met buien. In de kustprovincies zijn er minder buien en schijnt de zon vaker. In het noordwesten kan het zelfs de hele dag droog blijven. Met wat zon in de middag wordt het op veel plaatsen 20 graden. De wind is overwegend matig en waait uit het zuidwesten.

Dinsdag begint waarschijnlijk droog, maar in de loop van de dag stijgt vanuit het zuiden de buienkans. De wind draait langzamerand naar het noordwesten en de temperatuur zal opnieuw rond de twintig graden liggen.

Ook daarna blijft het wisselvallig met af en toe zon, maar ook dagelijks buien. Woensdag wordt het nog 18 tot 20 graden in de kustregio’s tot ruim 20 graden in het binnenland. En daarmee is de temperatuur heel normaal voor de tijd van het jaar. Donderdag, de start van de zomer dus, in de middag kan het in het binnenland lokaal 25 graden worden, maar wel met een gerede buienkans.

Op vrijdag en in het volgende weekend is het nog erg onzeker al lijkt het dan ook wisselvallig te worden. Vanaf zondag en naar de week daarop lijkt het wel droger en mogelijk ook zonniger te worden en mogen we eindelijk hopen op een echte zomer.