Ben je geboren in de periode van 21 juni - 23 juli dan hoor je bij het sterrenbeeld kreeft.


Kreeft is een watertype, dat wil zeggen: ze lopen over van emoties. Door deze emoties laten ze leiden. Ze houden van stabiele relaties. Ze hebben heel veel liefde te geven en zijn romantisch en aanhankelijk. De kreeft is een persoon die graag thuis is. Of hij dan alleen of met mensen van wie hij houdt, dat maakt niet uit, beide zijn prima. Zolang het maar veilig en comfortabel is. Een kreeft vindt het lastig om zijn gevoel uit te schakelen. Een kreeft kan erg onzeker zijn en meedogenloos, maar kan tolerant zijn en verwacht dit van anderen ook. De stemming van een kreeft wordt onder andere beïnvloed door het weer en de stand van de maan.

Andere sterrenbeelden die bij de kreeft passen zijn maagd, schorpioen, stier en vissen. Vooral de stier en vissen zijn een goede match met kreeft.

De kreeft heeft bepaalde stenen waarbij hij zich prettig voelt en graag bij zich heeft. Dit zijn onder andere carneool, chalcedoon, maansteen, opaal en smaragd.

Carneool heeft vaak een warme oranje kleur, er bestaan ook lichtere oranje varianten. De steen zorgt voor aarding. Het is een fijne opbeurende, activerende en vitaliserende steen. Carneool werkt motiverend en geeft meer zelfvertrouwen, biedt bescherming tegen jaloezie, negatieve emoties en woede. De steen kan helpen bij depressies, apathie en verwarring. De steen hoort bij de tweede chakra en werkt goed samen met de darmen, de blaas en het spijsverteringstelsel. Het heeft een positieve werking op de vrouwelijke hormonen en de vruchtbaarheid.

Chalcedoon en dan vooral de blauwe variant (er is ook een roze en paarse variant) werkt goed op de keelchakra. De steen helpt bij een betere communicatie, zowel bij het luisteren als bij het uitspreken. Chalcedoon kan ervoor zorgen dat weggedrukte emoties loskomen en vastgeroeste patronen te doorbreken. Blauwe chalcedoon kan de genezing van de luchtwegen ondersteunen. De steen kan ook door de blauwe verkoelende kleur bloeddrukverlagend en ontstekingsremmend werken. Chalcedoon is ook een steen die je creativiteit kan bevorderen en dat is juist voor de creatieve mensen die vastlopen in hun proces een fijne steen om bij je te dragen.

Maansteen is een hele fijne steen voor de kreeft. Beide zijn met de maan verbonden. Maansteen kan helpen om de energie van de maan te relativeren en zo vooral de volle maan beter te kunnen verdragen. De steen zorgt voor een betere intuïtie en heeft een kalmerende werking op je gevoel. Het bevordert de vruchtbaarheid bij de vrouwen. Maansteen bevordert intuïtie en helderziendheid. De steen helpt om een negatief zelfbeeld los te laten en helpt ook tegen lusteloosheid, eenzaamheid en verlatenheid. Kort samengevat zorgt de steen ervoor dat je emoties in balans komen.

Opaal is een fijne steen die bescherming kan bieden. Het is een activerende steen die ervoor zorgt dat je vrolijker, optimistischer en spontaner wordt. De steen is sterk verbonden met liefde en passie, het maakt je trouw en loyaal. Opaal vergroot je levenslust en zelfvertrouwen. De steen zorgt ervoor dat lichaam en ziel nog beter op 1 lijn gaan zitten. Het heeft een positieve werking op het bloed, bij vermoeidheid, de nieren en bijnieren. Op de onderrug en onderbuik kan de steen een positief effect hebben.

De smaragd is een groene steen die verbonden is met het hartchakra. Het bevordert inspiratie, liefde, zelfliefde, openheid, oprechtheid en positief in het leven staan.

Het zorgt op spiritueel gebied voor een stuk innerlijke groei en harmonie met je omgeving. Het doorbreekt de innerlijke blokkades op een kalme, rustige manier.

De smaragd werkt goed op keelklachten, de schildklier en reuma. Gebruik de stenen altijd ondersteunend!

Je kunt ervoor kiezen om diverse stenen tegelijk bij je te dragen, maar dit hoeft niet. Kijk wat je op een bepaald moment nodig hebt en kies voor die stenen. Ze ondersteunen je op jouw pad.

Bovenstaande stenen zijn echt niet alleen voor de kreeft. Iedereen kan ze gebruiken op de momenten die voor jou nodig zijn. Kun je ze nu gebruiken? Ga dan snel naar de webshop en je hebt ze in no-time in huis.

Wil je meer weten over de stenen, omdat je het allemaal erg interessant vindt? Schrijf je dan in voor de workshop over Edelstenen en Mineralen via info@nance4u.nl