MONNICKENDAM - De politie heeft maandag 17 juni twee verdachten aangehouden in verband met een explosie bij een woning op zondag 7 januari 2024 aan de Speet in Monnickendam.


Op 7 januari kreeg de politie rond 05.30 uur een melding van de explosie. Aangekomen op locatie zagen agenten duidelijke schade aan de voordeur, veroorzaakt door zwaar vuurwerk. Na intensief rechercheonderzoek zijn de twee verdachten in beeld gekomen bij de politie. Zij worden verdacht van het uitvoeren van de explosie.

De verdachten zijn twee jongemannen uit Amsterdam. Zij zitten nog vast en worden later deze week voorgeleid.

Melden helpt

Ziet u een verdachte situatie? Bel dan altijd 112. Hebt u informatie over (de achtergronden van) een soortgelijk incident? Meld dit dan via 0900-8844. Mocht u het eng of spannend vinden om te melden, dan kan dat ook altijd anoniem of vertrouwelijk. Maak dan gebruik van Meld Misdaad Anoniem (0800-7000) of van het Team Nationale Inlichtingen (088-6617734). Dat is een afdeling getraind in het afschermen van tipgevers en informanten. Zij winnen op onopvallende wijze informatie in en beschermen de tipgever ten alle tijden. Beelden en foto's kunnen verzonden worden via

www.politie.nl/upload.