MONNICKENDAM - Dinsdagochtend rond 07:50 uur hebben twee mannen geprobeerd een woning aan de Bereklauw binnen te dringen. De 50-jarige bewoner wist hen tegen te houden, waarna de verdachten vertrokken. Niemand raakte bij de poging overval gewond.


In de ochtend werd bij de woning aan de Bereklauw aangebeld en stond er een man voor de deur die zich voordeed als pakketbezorger. Toen de bewoner de voordeur opende, probeerde de bezorger deze meteen verder open te duwen om binnen te komen. De 50-jarige man wist de deur weer in het slot te krijgen en zo de verdachte tegen te houden. De overvallers besloten daarop te vertrekken en reden met een donkerkleurige auto weg. Bij de poging overval werd de voordeur van de woning beschadigd, maar niemand raakte gewond.

Na de melding is de politie direct een onderzoek gestart. In de omgeving is gezocht naar mogelijke verdachten, maar deze zijn niet meer aangetroffen. Het zou waarschijnlijk gaan om twee mannen in donkere kleding. De zogenaamde bezorger had een donkergetinte huidskleur en droeg een capuchon over zijn hoofd.

Voor het onderzoek is de politie op zoek naar getuigen. Heeft u rond 07:50 uur iets verdachts gezien in de omgeving van de Bereklauw? Heeft u mogelijke verdachten voor of na de poging overval gezien? Heeft u in de buurt een camera bij uw woning/bedrijf of in uw auto en eventueel beelden van verdachte personen? Of heeft u andere info over deze zaak? Neem contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844 of anoniem met 0800-7000. U kunt uw tips en beelden ook toesturen via het tipformulier.

2021263977