LANDSMEER - Afgelopen zomer werd een 60-jarige man uit Almere slachtoffer van een straatroof in Landsmeer. De drie jonge verdachten zijn nog altijd spoorloos. De politie roept getuigen in Bureau NH op om zich te melden.

De man zit op 8 juni rond 21.15 uur in zijn auto aan de Zonnedauwstraat. Hij kijkt wat op z'n telefoon en ziet aan de overkant van de straat twee jongens oversteken. Een van hen trekt plotseling het portier van de auto open en schreeuwt dat ze zijn telefoon en geld willen.

Het slachtoffer krijgt een klap met een boksbeugel en zijn mobiel wordt uit z'n handen getrokken. Op dat moment stapt er bij de passagierskant een derde verdachte in. De Almeerder schreeuwt om hulp richting een voorbijrijdende auto, waarop de drie jongens de benen nemen.

Signalement
Volgens het slachtoffer gaat het om twee blanke en een donkergetinte jongen. Alle drie zouden ze rond de 20 jaar oud zijn. Een van hen had een langwerpig gezicht en droeg een grijze sweater met capuchon. Een ander droeg donkere kleding en de donkere jongen had een rode trui aan.