EDAM - Op dinsdag 6 augustus 2019, omstreeks 23.20 uur zag de politie een grijze Audi op de N247 bij Edam rijden. De politie reed achter de Audi en gaf een stopteken.

De bestuurder van de Audi stopte niet maar gaf gas. Hij probeerde aan de politie te ontkomen en reed daarvoor tegen de richting in over een rotonde. Vervolgens reed hij over de N247 richting Oosthuizen. De bestuurder haalde enkele auto's voor hem in. De snelheid van de Audi werd door de politie geklokt op 196 km/u. De maximum snelheid daar ter plaatse is 80 km/u. In Oosthuizen zette de bestuurder van de Audi zijn verlichting uit terwijl hij verder reed.

In Etersheim werd de politie geholpen door een getuige die hen wees op een doodlopende weg waar de Audi in was gereden. De bestuurder werd in de Audi aangetroffen en aangehouden. Het bleek te gaan om een 19 jarige man uit Edam. Op het politiebureau werd van de verdachte bloed afgenomen omdat hij vermoedelijk onder invloed was van drugs.

Het rijbewijs van de man was op 14 juli 2019, al van hem ingevorderd. Toen reed hij onder invloed van thc met 178 km/u over de N244 bij Purmerend.