LANDSMEER - In de nacht van donderdag op vrijdag rond 02.45 uur is op de Raadhuisstraat in Landsmeer een auto opzettelijk op een groep ingereden. De automobilist wordt nog gezocht.


Een meisje werd aangesproken door twee mannen in een auto op de Dorpsstraat, nabij het gemeentehuis. Zij spraken op een manier dat het meisje zich bedreigd voelde. Een groep van tenminste drie mannen spraken de inzittenden van de auto daarop aan. Daarmee leek het probleem opgelost.

Iets verderop, in de Raadhuisstraat, hoorden zij de auto echter hoge toeren maken. De automobilist reed vervolgens met hoge snelheid op de groep in. Het meisje vloog door de lucht, zo laten getuigen weten. De mannen konden nog net op tijd wegduiken. Een fiets van één van de mannen werd overreden. Na de crash vluchtte de passagier van de auto te voet de wijk in. De bestuurder reed met hoge snelheid achteruit en reed weg over de Dorpsstraat.

Een ambulance kwam ter plaatse voor het meisje, al is het nog onbekend of zij enig letsel heeft opgelopen. De politie heeft uren onderzoek gedaan naar het incident. De verdachten zijn vermoedelijk van Nederlandse afkomst. De auto moet zichtbaar frontale schade hebben, maar het voertuig is nog niet aangetroffen.

De politie vraagt mogelijke getuigen zich te melden.