BROEK IN WATERLAND - Op donderdagavond 2 september zijn twee Amsterdammers van 16 en 21 jaar aangehouden voor betrokkenheid bij een diefstal/heling voertuig. Beiden zitten op dit moment nog vast voor verhoor. De recherche heeft de zaak in onderzoek.

Omstreeks 20.15 uur krijgen agenten een melding van een gestolen voertuig die zich in Amsterdam-Noord bevindt. Het voertuig zou kort daarvoor zijn weggenomen in de Van Moerkerkenstraat in Amsterdam-West.

Meerdere politie-eenheden zien het gestolen voertuig met twee inzittenden rijden over de Beemsterstraat. Op het moment dat agenten de bestuurder een stopteken geven, rijdt hij er met hoge snelheid ervandoor. Ter hoogte van de Kruisweg met de Middenweg in Broek-in-Waterland verliest de bestuurder de macht over het stuur en raakt het voertuig te water. Beide inzittenden worden daarop aangehouden. Naast dat de 21-jarige verdachte is aangehouden op verdenking van diefstal/heling voertuig zou hij tijdens de achtervolging meerdere verkeersovertredingen hebben begaan waarvoor hij proces-verbaal krijgt.